Shoyu

Lima Shoyu

In Japan staan twee sauzen van gefermenteerde soja, Shoyu et Tamari, sinds eeuwen bekend als de ultieme smaakversterkers. Tegenwoordig worden deze donkerkleurige sauzen in keukens over de hele wereld gewaardeerd. Shoyu onderscheidt zich van Tamari door zijn samenstelling: Shoyu bestaat uit gefermenteerde soja en tarwe, terwijl Tamari puur gefermenteerde soja is. Shoyu heeft een zeer goede voedingswaarde: hij is rijk aan eiwitten. Bovendien is Shoyu een goede bron van mineralen als Kalium, Magnesium en Fosfor en rijk aan onontbeerlijke spoorelementen als Mangaan, Chroom, Molybdeen en Selenium. Tijdens het lange fermentatieproces zetten natuurlijke enzymen de zetmelen, de eiwitten en de vetten van de rauwe soja en van de tarwe om in gemakkelijk verteerbare (want voorverteerde) voedingsstoffen: aminozuren, poly-onverzadigde vetzuren, trage suikers... Door de fermentatie wordt melkzuur gevormd, wat zorgt voor een efficiënte opname van voedingsstoffen. Sojasaus bevat natuurlijk glutamaat, gevormd gedurende de fermentatie. Dit is een natuurlijke smaakversterker. Door het zout in je bereidingen te vervangen door Shoyu of Tamari, of de 25% minder zout Tamari, kan je het zoutgehalte in uw bereidingen met ongeveer 30% verminderen, terwijl u toch de natuurlijke smaak van de ingrediënten accentueert.

Ingredienten:
Water, Sojabonen*, Tarwe*, Zeezout, Koji (Aspergillus oryzae)
*uit biologische teelt

Allergeneninformatie:
Bevat gluten en soja.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie (kJ) 257
Energie (kcal) 61
Vet 0.10
> waarvan verzadigd 0.00
> mono-onverzadigde 0.00
> poly-onverzadigde 0.00
Koolhydraten 4.90
> waarvan suikers 1.50
Voedingsvezels 0.90
Eiwitten 9.60
Zout 14.00

Gebruik
Shoyu en Tamari zijn smaakversterkers, de gezonde en vloeibare tegenhangers van het bouillonblokje. Ze passen even goed in de westerse als in de oosterse keuken. Gebruik ze niet alleen om gerechten te zouten, maar ook om de natuurlijke smaak van de ingrediënten te versterken, tijdens het koken en aan tafel. De typerende smaak van Shoyu is het resultaat van aanwezige aromatische componenten die gedurende de fermentatie gevormd worden. Deze zijn temperatuurgevoelig. Daarom is Shoyu niet bestand tegen een langdurige verwarming, en mag het dus pas aan het einde van het kookproces toegevoegd worden, zodat de smaak niet verloren gaat. Shoyu laat zich perfect combineren met pickles, wokgerechten, rijst, noedels, sushi, sashimi of gestoomde groenten, met mirin (rijstwijn), wasabi, gember of geraspte daikon.

Fabrikant:
Lima NV
Groendreef 101
9880 Aalter
België

09-2014

Brand
Lima
Reference
861211
Aantal in voorraad
6 Items
Brand
Lima
Contents
145ml
EAN13
5411788044752
New

Lima Shoyu 145ml

3.27 delivery 1-4 days!
861211
145ml
Lima
5411788044752

Fast delivery, 1-4 days!

Shipping costs

Customers give us a 9.2

100 days to change your mind

always competitively priced

Certified chemist employed

65.000 items in stock



Comments (0)

Lima Shoyu 145ml

3.27