Shoyu

Lima Shoyu 145ml

Lima Shoyu mild

In Japan staan twee sauzen van gefermenteerde soja, Shoyu en Tamari, sinds eeuwen bekend als de ultieme smaakversterkers. Tegenwoordig worden deze donkerkleurige sauzen in keukens over de hele wereld gewaardeerd. Shoyu onderscheidt zich van Tamari door zijn samenstelling: Shoyu bestaat uit gefermenteerde soja en tarwe, terwijl Tamari puur gefermenteerde soja is. Shoyu heeft een zeer goede voedingswaarde: hij is rijk aan eiwitten. Bovendien is Shoyu een goede bron van mineralen als Kalium en Magnesium en rijk aan onontbeerlijke spoorelementen als Chroom, Molybdeen en Selenium. Tijdens het lange fermentatieproces zetten natuurlijke enzymen de zetmelen, de eiwitten en de vetten van de rauwe soja en van de tarwe om in gemakkelijk verteerbare (want voorverteerde) voedingsstoffen: aminozuren, poly-onverzadigde vetzuren, suikers. Door de fermentatie wordt melkzuur gevormd, wat zorgt voor een efficiënte opname van voedingsstoffen. Sojasaus bevat natuurlijk glutamaat, gevormd gedurende de fermentatie. Dit is een natuurlijke smaakversterker. Door het zout in je bereidingen te vervangen door Shoyu of Tamari, of de 25% minder zout Tamari, kan je het zoutgehalte in uw bereidingen met ongeveer 30% verminderen, terwijl u toch de natuurlijke smaak van de ingredienten accentueert.

Ingredienten
Water, SOJAbonen*, TARWE*, zeezout, alcohol*, A. Oryzae.
*uit biologische landbouw

Allergeneninformatie
Bevat gluten en soja.

Voedingswaarden

  g/100 ml Portie 5ml % RI* RI*
Energie (kJ) 315 16    
Energie (kcal) 75 4 0.19 2000
Vet 0.10 0.01 0.01 70g
> waarvan verzadigd 0.00 0.00 0.00 20g
> mono-onverzadigde 0.00 0.00    
> poly-onverzadigde 0.00 0.00    
Koolhydraten 4.90 0.25 0.09 260g
> waarvan suikers 1.50 0.08 0.08 90g
Voedingsvezels 0.90 0.05 0.18 25g
Eiwitten 9.60 0.48 0.96 50g
Zout 14.00 0.70 11.67 6g

*GDA = Dagelijkse Voedingsrichtlijn voor een volwassene op basis van een gemiddelde opname van 2000 kcal. 
De individuele behoeften kunnen variëren naargelang het geslacht, de leeftijd, de fysieke activiteiten en andere factoren.

Gebruik
Shoyu en Tamari zijn smaakversterkers, de gezonde en vloeibare tegenhangers van het bouillonblokje. Ze passen even goed in de westerse als in de oosterse keuken. Gebruik ze niet alleen om gerechten te zouten, maar ook om de natuurlijke smaak van de ingredienten te versterken, tijdens het koken en aan tafel. De typerende smaak van Shoyu is het resultaat van aanwezige aromatische componenten die gedurende de fermentatie gevormd worden. Deze zijn temperatuurgevoelig. Daarom is Shoyu niet bestand tegen een langdurige verwarming, en mag het dus pas aan het einde van het kookproces toegevoegd worden, zodat de smaak niet verloren gaat. Shoyu laat zich perfect combineren met pickles, wokgerechten, rijst, noedels, sushi, sashimi of gestoomde groenten, met mirin (rijstwijn), wasabi, gember of geraspte daikon

Fabrikant
Lima NV
Groendreef 101
9880 Aalter
België

 

Merk
Lima
Referentie
861211
Aantal in voorraad
10 Items
Merk
Lima
Inhoud
145ml
ean13
5411788044752
Nieuw

Lima Shoyu 145ml

 3,27 morgen in huis
861211
145ml
Lima
5411788044752

Voor 20:30 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50,-

Klanten geven ons een 9,2

100 dagen bedenktijd

Altijd scherp geprijsd

Gecertificeerd drogist in dienst

65.000 artikelen op voorraad



Commentaar (0)

Lima Shoyu 145ml

 3,27