Koortslip creme aciclovir

Healthypharm Koortslip creme aciclovir 3g

Koortslipcrème
De werkzame stof in Koortslipcrème is aciclovir.

Introductie

Aciclovir is een antivirusmiddel. Het is te gebruiken bij een koortslip en herpes genitalis.

Gebruik

Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek of in de bijsluiter.

Hoe?

Koortslip

  • Breng de crème op de aangedane plekken en op de lippen zelf aan.
  • Vermijd contact van de crème met de slijmvliezen, zoals van mondholte, de ogen en de vagina. De crème kan slijmvliezen namelijk gemakkelijk irriteren.
  • Was na elke toepassing de handen goed. Zo voorkomt u dat zowel de crème als het virus zich verspreiden. U kunt de crème namelijk via uw vingers op uzelf (genitale herpses) of op anderen overdragen. Blijf verder zo veel mogelijk van de aangedane plek af en zorg ook dat anderen niet in aanraking met de plek komen. Dus niet kussen of baby's knuffelen.
Genitale herpes
  • Breng de crème op de aangedane plekken aan. Zorg ervoor dat u de crème niet onnodig op de slijmvliezen aanbrengt, omdat u dan eerder last van irritatie krijgt.
  • Vermijd contact van de crème met de slijmvliezen, zoals van mondholte, de ogen en de vagina. De crème kan slijmvliezen namelijk gemakkelijk irriteren.
  • Was na elke toepassing de handen goed. Zo voorkomt u dat de crème en het virus zich verspreiden. U kunt het virus namelijk op uzelf (koortslip) of op anderen overdragen. Blijf zo veel mogelijk van de aangedane plek af en zorg ook dat anderen niet in aanraking met de plek komen. Dus gedurende de klachten geen genitaal contact. Een condoom beschermt wel enigszins, maar niet voldoende tegen besmetting.
Wanneer?
Begin met smeren zodra de eerste verschijnselen, zoals tinteling, zich voordoen. Dat is het moment waarop het virus nog aan het groeien is. Meestal moet u dit middel vijf keer per dag gebruiken, met steeds een tussenpoos van ongeveer vier uur. 's Nachts kunt u dan volstaan met één dosis voor het slapengaan en de volgende dosis weer nadat u bent opgestaan

Hoe lang?
Een kuur duurt vier tot vijf dagen. Gebruikt u de crème voor het eerst, houd er dan rekening mee dat het een kuur is. Start tijdig met de kuur, onderbreek hem niet en maak hem helemaal af, ook als de infectie minder is geworden, anders is de kans dat u er baat bij heeft erg klein. Merkt u na afloop van de kuur geen effect en keert de infectie regelmatig terug, dan is het raadzaam uw arts te raadplegen.

Bijwerkingen

Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn irritatie en overgevoeligheid.

Zelden
  • Bij gebruik op de slijmvliezen: irritatie. Vermijd indien mogelijk contact van de crème met slijmvliezen, zoals van de mondholte, de ogen en de vagina.
Zeer zelden
  • Een branderig of stekend gevoel. De behandelde plek kan jeuken, uitdrogen en gaan schilferen. Als na een paar dagen gebruik de verschijnselen niet afnemen maar juist verergeren, neem dan contact op met uw arts.
  • Overgevoeligheid voor één van de bestanddelen van de crème. Dit merkt u aan huiduitslag en jeuk. Raadpleeg bij deze verschijnselen uw arts. Geef aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor deze crème. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u dit middel niet opnieuw krijgt.
Raadpleeg uw arts als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Vergeten

U gebruikt dit middel om de vier uur: duurt het nog meer dan één uur voor u de volgende dosis normaal toedient? Breng dan de crème dan alsnog aan. Duurt het nog minder dan een uur? Sla de vergeten dosis dan over. Een dubbele hoeveelheid smeren heeft geen zin.

Probeer u aan het schema te houden. Alleen bij regelmatig smeren heeft u kans dat de crème effect heeft.

Verboden

autorijden, alcohol drinken en alles eten?
Bij dit middel zijn hiervoor geen beperkingen.

Wisselwerking

U kunt dit middel veilig gebruiken in combinatie met andere medicijnen.

Zwangerschap

Een kuur van vijf dagen kunt u veilig gebruiken. Het heeft dan geen nadelige gevolgen voor het kind.

Stoppen

Nee, het is beter de kuur volledig af te maken. Een kuur duurt vijf tot tien dagen. Als u allergische reacties of ernstige bijwerkingen krijgt, moet u wel stoppen. Neem in dat geval contact op met uw arts.
Merk
Healthypharm
Referentie
623559
Aantal in voorraad
0 Item
Merk
Healthypharm
Inhoud
3g
ean13
8714632062672
Nieuw

Healthypharm Koortslip creme aciclovir 3g

 3,63 morgen in huis
623559
3g
Healthypharm
8714632062672

Houd mij op de hoogte van beschikbaarheid

Voor 20:30 besteld, morgen in huis

Gratis verzending vanaf €50,-

Klanten geven ons een 9,2

100 dagen bedenktijd

Altijd scherp geprijsd

Gecertificeerd drogist in dienst

65.000 artikelen op voorraadCommentaar (0)

Healthypharm Koortslip...

 3,63